Etikettråtthjälpen
Läst 840 ggr
zickan
2017-09-28, 13:59

Råtthjälpen information

Startar på prov en egen kategori åt Råtthjälpen.  De finns mestadels bara på Facebook än så länge efter lite problem med hemsidan. Inte alla som har ett konto där eller hittar dit. Vill stötta de mer utsatta råttorna med att visa upp dom lite mer. Så denna kategorin är till för **endast råtthjälpen. 
**
Råtthjälpens egna sida återfinns här: https://www.facebook.com/ratthjalpen/
Länk till de råttor som söker hem söker hem.
Solskenshistorier om råttor som hittat sina hem. 

Snabba drag om vad råtthjälpen står för:

  • Registrerad organisation med stadgar, regler, styrelse. 

  • Ett nät av kontaktpersoner, styrelsemedlemmar, jourhem av privatpersoner som inte tjänar ett öre av att stötta utsatta råttor. Utspridda i hela Sverige.

  • Går inte med vinst, baseras på privatpersoner som ofta betalar ur egen ficka när donationer och intäckter inte räcker till. 

  • Tar emot utsatta råttor som absolut inte kan stanna i sitt hem. 

  • Tar emot upphittade tamråttor som inte har en ägare. 

  • Tar emot råttor som blivit omhändertagna av Länsstyrelsen+Polis.

  • Ger vård, omsorg, rehablitering och sköts som hemmets egna råtta tills dess att den mår bra och kan omplaceras. 

  • Du kan stötta stötta en utsatt råtta med att ansöka om dess nya hem och med det hjälpa en eller fler råttor till perament hem. Och ge plats i jourhemmet att kunna ta in en ny utsatt råtta och fortsätta stötta fler. 

  • Du kan själv bidra med donation, bli jourhem, medlem i styrelsen och stötta livet för de mest utsatta råttorna. 

**Lite längre text om råtthjälpen från deras Facebook sida:
**
Råtthjälpen är främst en omplaceringsverksamhet, där vi tar in utsatta råttor i jourhem och sedan adopterar ut dem till kärleksfulla hem. Men har också till uppgift att höja tamråttans status, ett av våra mest utsatta sällskapsdjur, samt verka för ökad kunskap om dess behov och skötsel för att på så sätt minska tamråttors lidande orsakat av oss människor.

Vad vi gör
Tamråttans situation uppmärksammas genom att utsatta tamråttor fångas upp och ges en bättre framtid. Råtthjälpen strävar efter ett rikstäckande nätverk med engagerade personer och jourhem över hela Sverige. Råtthjälpen verkar för minskad hänsynslös och obetänksam avel av tamråttor för att istället stödja avel med tamråttans hälsa och välbefinnande som mål. Råtthjälpens ekonomi är beroende av frivilliga bidrag.

- Vilka råttor tas in till Råtthjälpen?
Vi tar in hemlösa, vanvårdade och oönskade tamråttor i jourhem, men även från akuta fall där ägaren drabbats av något plötsligt som gör att råttorna tvingas flytta omgående. I våra jourhem får de sedan all rehabilitering, vård och omsorg de behöver innan de är redo att flytta till sina egna kärleksfulla hem. 

- Rädda livet på en individ
Genom att ta hand om en tamråtta från Råtthjälpen blir du garanterad råd och hjälp under tamråttans livstid du försäkrar dig även om att kunna lämna tillbaka din tamråtta om du av någon anledning inte kan ha den kvar. Men framförallt kan du känna att du har räddat livet på denna individ utan att ha bidragit till fortsatt oansvarig uppfödning genom djuraffärer och privatpersoner.

Du kanske inte kan rädda hela världen, men du kan rädda någons hela värld.

- Donera till Råtthjälpen
Vi är alltid i behov av allt från pengar till burar och andra tillbehör. Kontakta oss om du känner att du skulle vilja bidra med något! Alla bidrag tas tacksamt emot. Vi har även ett bankkonto dit man kan skicka pengar om man vill, och ett nummer man kan swisha.

Kontonummer: 903 653 872-7
Clearingsnummer: 8299-0
Bank: Swedbank

Swish: 123 287 30 57

___________________________________________________________________________________________

Huvudkontakt och information. Bestående mailadress

Info@ratthjalpen.se

Kontaktuppgifter tiill nuvarande sittande styrelsemedlemmar.

Ordförande: madelene@ratthjalpen.se

Vice ordförande: my@ratthjalpen.se

Kontaktperson: elin@ratthjalpen.se

zickans.com
Värd på Råttor, Exotiskadjur

Upp till toppen