Att vara råttägare

Hur får man råttor tama?

2020-03-20 15:44 #0 av: Fia anskoff

Hej! För typ en vecka sen fick vi 2 nya råttor och vi har aldrig haft råttor innan, och vi vill att dem ska bli tama, vi släpper ut dem i ett råttsäkert rum, och dem är med intresserade av rummet än mig, och jag tar upp dem, och sätter dem på mig, tex axeln, osv men dem springer iväg. Hjälp mig

Anmäl
2020-03-20 20:20 #1 av: Snuttisen79

Vi har också två nya råttor. Dom är snart 9 veckor gamla och fortfarande lite ovana vid hantering och ljud. Vi har dom på köksbordet när vi tar ut dom för lektid. Vi har byggt ett kartonghus som dom kan springa runt i och sen brukar vi ha hoodietröjor på oss då dom verkar gilla att springa runt i en stor, löst sittande hoodie. När dom har härjat av sig den värsta energin så brukar jag öva dom på beröring. Jag har en vintermössa som jag lägger på bröstkorgen och sen får dom godsaker samtidigt som jag rör vid dom försiktigt.  Tålamod och godsaker och helst när dom börjar bli lite trötta.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.