Råtthjälpen

Trött och sliten råtta

2019-08-20 12:39 #0 av: Camillalavring

Min råtta är jätte trött och orkar knappt göra något. Sitter bara i buren och halvsover. Hon är inte sugen på mat eller vatten. När hon andas låter det som en knäpp ljud, och det ser konstigt ut när hon andas. Vet någon vad som kan vara fel?

Anmäl
2019-08-20 13:00 #1 av: -Aida-

Är råttan gammal? Låter hon som en kaffekokare ungefär? Sök runt på rosslande om du känner igen något, det är vanligt att råttor börjar rossla, ibland hjälper mediciner och ibland inte. Om din råtta är ovanligt hänging kan du behöva boka tid hos veterinär för att kolla vad som är fel.

Anmäl
2019-08-20 14:55 #2 av: 91Marran

Åk till en veterinär så snart som möjligt. Djur visar sällan att de har ont eller mår dåligt, så när det väl gör det kan det vara brottom. Särskilt nu när den inte äter eller dricker.

Anmäl
2019-08-21 09:16 #3 av: Mymlan&Vifs

Det där låter precis som akut apné, dvs andnöd. Din råtta har troligtvis gått med luftvägsproblem en lång tid och nu har det övergått till lunginflammation. Att råttan inte äter/dricker är väldigt allvarligt och det kan gå utför vääldigt fort nu. Kännetecken för riktigt sjuka råttor är: ansträngd andning, äter/dricker inte, vilar/sover nästan hela tiden.

Du behöver åka in till veterinären omedelbart för antibiotikabehandling! De kan ge råttan stark antibiotika intravenöst. Med det sagt, när det gått så här långt är det kämpigt. Även om råttan får den medicin som behövs måste den fortfarande ha ork att äta och dricka! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.