Hälsa, skötsel och beteende

Gamling börjar bete sig hetsigt mot yngre burkompis

2019-08-05 22:17 #0 av: yewi

Hasse är runt 2,5 och har börjat bli tydligt gammal med sämre klättringsförmåga. Han bor tillsammans med en yngre herre på drygt ett år. Jag upplever att han har börjat bli irriterad på eller rädd för sin burkompis och när de är utanför buren så jagar han honom gärna och försöker att para sig med honom. Något sådant har han aldrig gjort förr. Gör burkamraten motstånd så blir Hasse rädd, försöker springa iväg och kanske trillar.

Tolkar det som att han känner sig i underläge i och med att hans kropp inte svarar som den en gång gjorde. Han blir rädd av att bli nedbrottad och skriker snarare än protestpiper som de brukar göra.

Hur hade ni gjort? Låtit honom bo kvar med den yngre eller tittat på andra alternativ? Jag är även rädd att han ska slå sig i buren om han försöker fly undan från burkompisen. Vill inte att han ska vara ensam och må dåligt av det. Det känns så viktigt att han mår bra sin sista tid i livet.

Anmäl
2019-08-05 22:19 #1 av: yewi

Här är en video på hur han håller på. Burkompisen är till synes ganska obrydd, men reagerar såklart när Hasse inte ger sig.

Anmäl
2019-08-05 22:19 #2 av: yewi

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.