Mat och dryck

Pensionärsmat till ungråttor

2019-03-21 13:48 #0 av: Queek

Hej Råttor i fokus!

Jag insåg nyligen att jag gjort lite fel med maten och gett alla ett helfoder med endast lite färskfoder som komplement. Nu när det är dags att köpa nytt så råkade jag på tipset om Rat Rations. 

Väl inne på Rat Rations såg jag att de hade en specialblandning till gamlingar och funderade på att, det borde jag ju ha till vår gammelråtta (ca 2.5 år)

Twisten är att han bor ihop med två spolingar på 4 månader var (Och snart en ettåring om allt går väl..), och således har vi inte jättebra kontroll på vem som äter vad i buren.  

Vore det dåligt för de yngre råttorna att ha torrmat ämnad åt äldre som foder? 

Vad vi vet har gamligen inga direkta hälsoproblem, men vi vill ju inte att han får några heller!

(Tänker på de foder som är taggade med "elderly")
http://www.ratrations.com/complete-mixtures-for-rats-c-54.html?page=1&sort=20a

Bifogar gruppbild för att göra folk mer benägna att svara!


Anmäl
2019-03-21 19:30 #1 av: myismyname

Nejdå, det är ingen fara för de yngre att äta mat som är anpassad för äldre råttor! Den största skillnaden på fodren märkta med "elderly" är att de är baserade på njurvänliga sädesslag, d.v.s. sädesslag med lägre fosforhalt.  No 11A och 11B är förresten också lämpliga till gamlingar, så de kan du också välja om du vill :)

Atria Rattery i Piteå, Norrbotten (finns även på facebook)

Medarbetare på The Sims i Fokus och Råttor i Fokus


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.