Att vara råttägare

Bra att ha saker

2019-02-27 16:57 #0 av: zickan

Vad tycker du är bra att ha hemma som man kanske inte tänker på? Någon som kanske underlättar. Kul pryl. Bra inrednig köpt på icke djur avdelning.

Sköna prylar jag gillar är papperstrimlare. Går lika lätt göra för hand. Men prylnörd eller få lite bättre med lika delar.

Diskmaskin. Hur har man orkar leva utan i många år. Slippa tvätta mängder av skålar och även viss inredning.

Har ingen nu. Men grov damsugare utan påse. Billigare att få undan all strö som hamnar utanför buren. Tål oftast även en hel del vätska mot vanliga dammsugare.

Symaskin. Underlättar att göra egna hängmattor. Även för de som inte är så duktiga. Är det lätt att fålla kanter från att rimla upp sig.

Öb plast korgar. Finns i tre storlekar. Hänger lite överallt. Lätta rengöra. Och av nån orsak även tilltalande att tugga sönder.

Och det viktigaste man har här hemma som används mest flitigt. S krokar till kök från Ikea. Eller dusch draperi krokar. Hänga inredning och hängmattor utan krångel.

Vad har du att tipsa om?

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2019-02-28 11:27 #1 av: myismyname

Grovsalt! Skrattar

Perfekt att rengöra vattenflaskor med där det är svårt att få bort allt med en flaskborste. Speciellt efter att råttorna har fått Dr Squiggles kan vattenflaskorna få en beläggning som inte är jättefräsch. Bara i med lite grovsalt, lite vatten och en pyttedroppe diskmedel. Sen skruva på korken, hålla för pipen och skaka ordentligt. Bara att skölja med varmvatten sen om det fastnar salt någonstans i pipen, så löses det upp.

Kaffesump och okokt ris funkar också att diska flaskor med, men då skulle jag inte rekommendera att ha korken på då det kan vara svårt att få ut ur pipen sen.

Atria Rattery i Piteå, Norrbotten (finns även på facebook)

Medarbetare på The Sims i Fokus och Råttor i Fokus


Anmäl
2019-02-28 20:12 #2 av: zickan

Bra tips :)

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.