Genetik och utseende

färg?

2018-10-03 20:11 #0 av: Sandrantolv

Har fått hem en omplacering och är lite mer nyfiken att mer veta mer säkert hennes färg.  Är hon siames eller himalaya? om siames vilken siames är hon isf?  Hon har mörk nos , mörkare öron och mörkare bara precis vid svansroten. Hon har inte mörka fötter. Svarta ögon.

Anmäl
2018-10-03 20:20 #1 av: Milkshake

Jag hade en himalayantjej och har för mig att himalayan har röda ögon och siameser svarta. Osäker på om det stämmer dock, det var ett tag sedan jag hade råttor :)

Anmäl
2018-10-03 22:57 #2 av: zickan

Har du fler bilder? Lite fundersam på vad hon verkligen är. Ansiktsbilden ser hon ut som en mycket tecknad himalayan. Inte så van att se bra tecknade himalayan med så mycket färg på nosen. Och nacken, och den delen av ryggen ser så ljus ut. Ser mer vit ut och mer som himlayan. Men bakdelen, öron mm ser mer typisk ut för siames.  Himalayan ska va mer vit och siames mer creme färgad kropp. Siames har mer pigmet på tassar och öron mot himalayan som har sämre.  Är själv inte så bra på pointade. Har lättare att se med bild på hela råttan samtidigt. Och vissa vinklar där man ser lite mer av ögonen. Troligen är hon en Siames under utveckling. Men inte helt hundra. Point färgen är iaf sealpoint. 

#1 Black eyed finns i både siames och himalayan. 


zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2018-10-03 23:08 #3 av: zickan

Var kommer hon ifrån. Om från uppfödare. Inte fått veta färgen och fått med stamtavla?

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2018-10-04 01:04 #4 av: Milkshake

#2 Tack, så var det! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.