Buren, boende och inredning

Gräva?

2018-07-08 07:27 #0 av: MajaJuniRats

Våra råttor fick häromdagen en kruka med persilja. Det var väldigt uppskattat. Tänkte inte längre än att jag satte in hela krukan.... Vilket resulterade i att det var jord ÖVERALLT. Så roligt de hade.... :)

De har ju toalettlådor med "toalett"-pellets men jag tror de skulle uppskatta att ha en låda med sand eller något annat att gräva i. Vad kan man använda då? Hört att det inte får vara nått som dammar osv.
Ge gärna idéer!

Anmäl
2018-07-08 10:35 #1 av: tanglytails

Jag använder själv hampaströ i lådorna men har även gett med jord!

Anmäl
2018-07-08 11:16 #2 av: Emouse

Jag gav också hampaströ i grävlådan (lättströt från Granngården).

#1 Vilken jord är okej att ge?

Emma, medarbetare på Råttor och Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2018-07-09 09:48 #3 av: RosaViola

När jag har ställt in en kruka med ätliga växter, och jord, har det också blivit jord överallt, inklusive i råttornas magar (bajset såg också ut, och luktade, som små jordhögar). De har tydligen nån drift att äta jord för att neutralisera bakterier/gifter i födan. Verkar ju va en halvbra idé. Men jag undrar också då vilken jord som kan vara okej. Om det är naturligt för råttor att äta jord (minns inte källan till dessa fakta) kan det väl inte bli så fel? Förutom att buren blir ett jordskred

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.