Att vara råttägare

Gå runt med dem innanför tröjan?

2017-11-15 22:29 #0 av: Nellie 78

Jag har läst mycket om att det är en bra idé att gå runt med råttorna innanför tröjan de första dagarna för att de ska lära känna en.
Men hur i hela friden stannar de kvar där? Känns som att våra små bebisar omgående skulle klättra ner och sticka iväg någonstans i huset om vi testade det här! Gör de verkligen inte det?
Som det är nu så är det två otroligt spralliga små krabater som gärna låter sig klappas/kommer fram i buren, men tar vi ut dem på golvet i ett stängt rum så rusar de mest omkring och busar. Vi sitter ofta ner på golvet och tittar på dem och låter de komma fram och klättra på oss, men det vore mysigt och väldigt praktiskt att kunna gå runt i huset med dem och på så vis få lite gjort samtidigt som man socialiserade med dem!
Men är som sagt livrädd för att de ska klättra ner och springa bort i huset om vi lämnar det råttsäkra 8kvm rummet som vi sitter i...:-)

Anmäl
2017-11-16 05:27 #1 av: tanglytails

Eller i huvan (brukar jag ha). 

Mina brukar stanna i huvan (bebisar) men dom vuxna klättra runt men aldrig ner på golvet :) 

Testar ni inte får ni aldrig veta, råttor är ju individer så ingen kan förutstpå hur era reagerar utan kan endast berätta hur våra reagerar. Haft en som klättrat ner men han var väldigt väldigt rädd & inte glad för människokontakt.

Tanglytails rattery - råttuppfödning i Skåne. 
Rätt råttor till rätt familj. 

(hemsidan, facebook, instagram)

Anmäl
2017-11-16 10:08 #2 av: Nellie 78

Tack för svaret! Inne i det lilla rummet går det bra att ha dem i tröjan men jag tänker att där är de ju vana vid att vara nu och att gå ut i det "öppna huset" skulle nog locka fram nyfikenheten i dem och kanske också viljan att klättra ner.
Jag är kanske feg men jag vågar inte testa, hur vågar man? :-)
Känns som att vi aldrig skulle få se dem mer om de klättrade ner och sprang iväg då vi har ett tvåvåningshus med många skrymslen och vrån.
De kan inte sina namn än och kommer inte på inkallning, men vi tränar mycket på det..
Det är våra första råttor man är lite nojjig :-)

Anmäl
2017-11-16 10:33 #3 av: Novachan

Har du testat att ha dem innanför tröjan och gå runt med dem i det lilla rummet? För att se hur de reagerar när man går runt med dem, rörelse liksom.

Anmäl
2017-11-16 17:46 #4 av: Nellie 78

Ja det har vi, då lägger de sig direkt och somnar! :-)
Nu testar dottern i vardagsrummet och de ligger snällt kvar än iallafall..

Anmäl
2018-01-05 12:47 #5 av: mlp49

jag kan knappt lufta upp mina flickor min ena råtta tar tassana och håller i burgalet och den andra vrider sig så att man nästan tappar henne

Anmäl
2018-01-10 13:08 #6 av: Opelbruden

Om du är rädd för att dom ska klättra ner på golve så se alltid till att de inte finns några sladdar som ligger på golvet. De brukar alltid jag å min sambo göra innan råttorna får komma utanför buren, utifall dom skulle hamna på golvet och springa mot tvn :) men man får testa sig fram. Till slut lär man sig att se på sin råtta när dom är på väg nån annanstans än dit dom ska :)

Anmäl
2018-05-14 15:52 #7 av: Mymlan&Vifs

Bästa sättet att kalla in råttor på är att knacka på matskålen. Funkar 90% av fallen. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.