OT - Off Topic

taxidermi av djur

2017-07-20 22:10 #0 av: hanna12351

Hej!

Jag är mycket intresserad av taxidermi (konsten att bevara djur) av alla olika slag. Jag är däremot starkt emot att döda djur och det är därför jag frågar här om det är någon som skulle kunna tänka sig att skänka bort sina döda djur till mig. Tyvärr så dör ju djur förr eller senare av olika anledningar. Antingen om djuret föds dött, att det blir sjukt eller att det helt enkelt blir gammalt osv. Jag skulle vara otroligt tacksam om ni kunde tänka er att spara de djuren till mig.

Om ni kan tänka er att spara ev. döda djur till mig vore de jättebra om ni kunde försöka frysa in dem så fort som möjligt så att ingenting ruttnar. Krav är också att djuren måste gå att hämta i Stockholm.

OBS! jag kan inte betala er för djuren så länge jag inte känner er. Detta är för att undvika risken att någon skulle skada/döda djuren bara för att sälja till mig och tjäna pengar. Det jag dock kan göra är att göra iordning t ex ”memorials”. Alltså om ett av djuren som betytt mycket för en går bort och man skulle vilja spara t ex kraniet som minne så kan jag göra iordning det. Det blir då ungefär som istället för betalning.

Tack på förhand!

 

Mvh

Hanna


2017-07-21 09:16 #1 av: zickan

Tror många av råttägarna där ute är rätt känsliga och inte komme vilja ge ut några avlidna djur.  Jag har ett par i frysen du skulle kunna fått, men bor tyvärr i Västerås. Eventuellt åker jag till sthlm om två veckor. 


zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2017-07-22 02:25 #2 av: Thelma033

Förlåt men detta låter helt sjukt för mig. Vem skulle vilja ge bort sin råttas kropp efter den dött? Varför frysa in sina råttor efter dom dött? Ska vi göra det när våra familjer och vänner dör också? Dom ska få begravas och vila ifred, även fast deras "själar" antagligen inte är kvar i kroppen längre. Vilken människa skulle någonsin vela ge bort sin döda vän och låta den vara brydnad åt någon annan? ( bara mina åsikter hejdå )

Anmäl
2017-07-22 12:19 #3 av: Ang101

Håller med thelma. Även fast jag samt tycker folk får göra som dem vill. Men uppstoppade djur är jag helt emot. Hua

Anmäl
2017-07-22 17:37 #4 av: hanna12351

#1 förstår det, absolut. men kände ändå att jag skulle fråga här för det kändes ändå bättre än att man skulle döda några djur, nej det skulle jag aldrig göra. Synd att du bor i Västerås, det är tyvärr inte nära eller på vägen åt någonting för mig. men om du kommer till Stockholm och skulle kunna tänka dig att ta med dem vore det verkligen otroligt snällt! jag är ledig då och kan åka nästan varsomhelst i Stockholm och hämta dem. om du vill kan jag skicka mejl eller telefonnummer till dig på PM så kan vi prata så iställetGlad

Anmäl
2017-07-22 18:02 #5 av: hanna12351

Är mycket väl medveten om att många inte skulle vilja göra det och det är ju självklart upp till en själv att bestämma vad som ska göras med djurkompisar när de går bort. Men då jag som sagt är starkt emot att döda djur så ville jag ändå fråga här eftersom vissa t ex uppfödare kan få dödfödda ungar som man då kanske inte hunnit utveckla någon relation till och därför skulle kunna tänka sig att ge bort och sen är det även vissa uppfödare som helt enkelt slänger sina djur när dem har dött eftersom det annars helt enkelt blir för mycket och svårt, särskilt om man bor i lägenhet. Om personen som haft djuret då tycker det är ok att jag åker och hämtar det istället för att det exempelvis slängs så skulle jag även uppskatta det otroligt mycket. Vill ändå hålla det så etiskt som möjligt och skulle aldrig döda ett djur (är vegan så varken äter eller använder produkter där djur har dödats eller utnyttjats i produktionen). Sen beror det ju också mycket på vad man själv känner sig okej med. Jag personligen har inget problem med att man t ex sparar skelett osv. från människor och inte djur heller. Dessutom har man olika åsikter om vad som innebär att hedra någon. Jag tyckte själv istället att det var väldigt tråkigt att begrava ens djur eftersom man då grävde ner dem i marken och sen aldrig såg dem igen. Jag uppskattar mer att t ex spara askan i en urna eller ha kvar kraniet eftersom det då känns som att man har en del av dem kvar även om inte själen finns där längre.

Som sagt så är detta något som är till 100% upp till en själv att bestämma och om man inte känner sig ok med det är det ju absolut ingen som tvingar en och har full förståelse för att man inte skulle vilja lämna bort sina djur. hoppas inte folk tar alltför illa upp av detta, det var verkligen inte det som var tankenOskyldig

Anmäl
2017-07-22 22:53 #6 av: zickan

Själv skänker jag bort råttor som avlidit eller måste avlivas. Till att bli foder åt andra djur. Råttor som inte har mediciner eller farliga sjukdomar i kroppen för andra arter. Kan lika gärna återvinnas som mat. Eller kanske nu ett projktet för den som håller på med uppstoppning. Jag har även skrivit upp mig själv på liknande lista.  När jag dör och läkarna lägger mig på en brits i frysen. Så har de tillåtelse att låta mig ligga ett tag i frysen och plocka ur allt de behöver ur min kropp för att kunna rädda livet på andra. Sedan har de full tillåtelse att låta medicinska studerande skära som de vill i min kropp så de kan lära sig operera. Och rädda fler liv. Sedan vill jag brännas när de är klara med mig och jag legat i den där frysen ett tag.  Jag är uppväxt med att man tar till vara på allt så gott man kan. 

Själen finns inte kvar. Det är bara ett skal som ändå skall brännas upp eller grävas ner. Jag är helt för att ge bort redan döda råttor som foder till andra.  Detta minskar behovet hos nu kanske reptil folket att stötta sämre avelför att mata sina djur. De får råttor som levt bra hela sitt liv. Mina redan döda djur får komma till nytta och minska behovet av att iaf den personen behöver köpa ett par råttor som foder från en troligen grossist.  Personen jag gett bort till sista tiden matar sina illrar och hund med råttor ibland. Innan gav jag till reptilfolk men har tappat kontakten med dom. 

Var ska man annars förvara döda djur tills de går att gräva ner eller ge in till kremering om inte i frysen? Jag skulle då aldrig låta ett själv dött djur ligga kvar i buren eller timmar utanför på en bänk osv. I denna värme går det dessutom fort för att börja svälla och stinka apa. Så vill jag inte minas mina djur och respekterar ändå deras kroppar mer än så. Och min frys är ändå rätt full på andra döda djur då jag själv är köttätare. Men de har kanske inte pälsen kvar och de kände jag kanske inte i livet.  Och även en tanke på det. Så lägger veterinären döda djur i frysar tills de kan  skickas till kremering. 

Alla gör som de vill där. Inget är mer rätt eller fel. Jag vet en person som inte ens kan släppa sina döda djur utan håller dom i frysen under många år så denne kan prata med dom. Har själv vänner som skall kremera allt och behålla askan i små söta lådor på hyllan hemma. En del lämnar in för mass kremering och inte tar åter någon aska. Det mest normala och minskt kostsamma hos veterinären.  En del gräver ner, en del ger bort kroppar som foder till andra djur, en del väljer helt enkelt att bara slänga mindre kroppar i soporna. Låta brännas med allt annat brännbart. 
Sistnämnde är väl ende som bör ifrågasättas lite.

Mina djur som avlider, avlivas här hemma och även nått djur jag avlivat hos veterinären.  Brukar förvaras i frysen. Ger bort det jag kan till foder om någon vill ha. Resten grävs ner. Dock bor jag i stan utan tomt och här gräver man inte gärna ner något. Här är inget område jag vill ha några minnen kvar, djuren skall få en finare plats på landet. Samt om det är vinter är det svårt att gräva ner när marken är stenfrusen. Då får de ligga i frysen tills det blir möjlighet. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2017-07-22 22:56 #7 av: zickan

Troligen åker jag förbi Sthlm om någon vecka. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.