Buren, boende och inredning

Galler som våning i buren?

2017-06-22 19:14 #0 av: edijoh

Förbereder mig inför att skaffa råttor för första gången nu. Allt går jättebra och jag har läst på mycket men jag är lite osäker om en grej. Om jag ska ha ett metallgaller som våning i buren, räcker det då med att ha fleece över för att förhindra saker som bumblefoot eller behöver jag ha något emellan som en kartongbit eller liknande?

Anmäl
2017-06-22 20:59 #1 av: tanglytails

Du kan täcka över med fleece men det bästa vore att ta ut dom helt tycker jag. :)

Tanglytails rattery - råttuppfödning i Skåne. 
Rätt råttor till rätt familj. 

(hemsidan, facebook, instagram)

Anmäl
2017-06-26 18:28 #2 av: LindaBlue

Du kanske kan täcka gallret med något som är lätt att torka av och återanvända?  När jag t ex fick tag på en stor bur med galler som botten använde jag sådana där "brickor" man har att ställa skor och torka på. Nu hade jag iofs ganska stor a ytor, men man kan använda något liknande för att klippa/skära till så det passar?

Anmäl
2017-07-20 22:45 #3 av: Mymlan&Vifs

Jag skulle undvika galler som hyllplan, de är mycket svårare att rengöra än vanliga hyllplan av plast. Blir väldigt fort sunkiga, pga att råttor gillar att kissa lite här och var. En plan hylla kan fort torkas av, medan ett gallerplan måste plockas loss och sköljas, då kisset hamnar därcen vanlig trasa inte kommer åt så lätt.

Anmäl
2017-07-23 17:51 #4 av: Emilia<3

Jag ska också ta hand om råttor för första gången! Men jag skulle inte ha gallervåningar bland annat på grund av det dem andra redan sagt och att dem kan fastna och göra sig illa. Om det är möjligt kan du kanske fästa en träskiva eller liknande åvanpå? Men annars så vet jag att du kan byta ut hyllplanen helt mot lösa hörnhyllplan som går att köpa på bland annat arkenzoo.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.