Allt om avel

Hjälp! Söker råttor

2017-06-13 18:05 #0 av: Mitrh

Hej alla fina råttälskare!

Min man och jag (mest jag, hihi!) har nu ett tag varit oerhört sugna på att få hem ett par små råttvänner... <3 

Jag har sökt runt nu ett par dagar efter uppfödare som finns någorlunda nära, men utan någon vidare lycka... Vi bor nämligen i Umeå (västerbotten) och alla uppfödare jag lyckats hitta i angränsande, eller angränsande till angränsande län verkar antingen ha slutat eller vara vilande på obestämd framtid. Det känns svårt att resa så långt som till Stockholm och det området för att köpa dem - dels för att vi gärna vill kunna titta på dem först innan man bestämt sig, dels för att det känns tungt att behöva bila ner så väldigt långt, och dels för råttornas skull... Det skulle ju bli många, långa timmars bilfärd för att komma hem... 

Finns det någon som har något tips eller någon tanke till oss? Vad som helst är uppskattat för just nu känner jag mig rent nere på grund av detta... längtar efter ett par råttbebisar. 

Ha en underbar dag! Hjärta

Anmäl
2017-06-13 18:08 #1 av: Mitrh

(Kan ju tillägga att jag vet inte alls om jag satte det under rätt kategori... Handlar ju om uppfödare, tänkte jag, men kändes inte riktigt rätt heller, haha... :P )

Anmäl
2017-06-13 21:56 #2 av: tanglytails

Jag tror att alla era uppfödare lagt ner där uppe så att boka en resa eller fixa transporthjälp är isf enda alternativet. 

Tanglytails rattery - råttuppfödning i Skåne. 
Rätt råttor till rätt familj. Hjärta

(hemsidan, facebook, instagram)

Anmäl
2017-06-14 09:06 #3 av: Mitrh

#2 Jaa det är verkar ju så! Så tråkigt att det varit så många som lagt ner på så kort tid!! 

Dock har jag precis fått svar från en kvinna här uppe som eventuellt erbjuder oss att adoptera två lite äldre honor som inte passar för avel...! Blev jätteglad när jag fick svaret imorse och tror att jag ska åka dit och hälsa på och se om vi fastnar för varandra! Hjärta

Dock är jag ändå som sagt helst ute efter ett par lite yngre, så om någon har tips så fortsätt hemskt gärna med dem!! Glad

Med det sagt så undrar jag... vad skulle du/ni säga är skillnaden man får tänka på om man får hem ett par råttor som redan har bott hos en uppfödare ett tag - något speciellt man måste tänka på? 

Min man har haft råttor tidigare som ung, men för mig blir det första gången!

Anmäl
2017-06-14 16:01 #4 av: tötenöten

Den enda uppfödaren i Norr är Sockerråttan i Malå, vet dock inte om jag kan rekommendera henne helt och hållet. Annars brukar många här i norr ta hjälp av transportgrupper på till exempel facebook :)

Eftersom det är två lite äldre honor ni ska adoptera så tror jag det ska vara ganska lugnt, speciellt om det är från en bra uppfödare. Hanar i åldern 6-12 månader brukar däremot ha ganska svårt för en flytt tyvärr.

Att ta hem äldre råttor jämfört med ungar så är väl skillnaden att de är lite lugnare och kan ofta vara lite säkrare i sig själv och mer socialiserade. Jag skulle inte göra så stor skillnad på att ta hem ungar och att ta hem vuxna, har varit med om båda sakerna flera gånger :)

Är det något speciellt du undrar så kolla gärna på Vanliga Råttfrågor , där tas det mesta upp även om några saker så som matlistan kan vara lite utdaterad :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.