Genetik och utseende

Svansens färg

2017-03-16 10:08 #0 av: Nathly

Hej!
Jag har just nu sex stycken råttor varav fem stycken har vanliga fina svansar i vanlig färg. Vet inte hur jag ska beskriva färgen men kanske ljust brun, sandig. En av råttorna reagerar däremot människor som är på besök ofta på då hennes svans är alldeles mörkbrun så när som på en ljus svanstipp. Mycket vacker svansfärg. Jag har försökt att googla på olika svansfärger men utan resultat. Finns det olika färger på svansar? Vilka? Hur vanliga är dem? Kan även försöka lägga upp bild på svansarna. 🙂

Anmäl
2017-03-17 08:10 #1 av: myismyname

Svansens färg beror på råttans övriga färg och teckning :) En mörk råtta har mörk svans, och en ljus råtta har ljus svans. Magteckningar och andra teckningar syns också ofta på svansen. European & American berkshire har vitt på en del av svansen, hooded har färg som fortsätter ut på svansen (olika hur långt, men den ska fortsätta så långt som möjligt även om den inte alltid gör det), variegated har oftast (eller ska ha) fläckig svans etc etc :)

Atria Rattery i Piteå, Norrbotten.
(finns även på facebook)

Medarbetare på The Sims i Fokus.

Anmäl
2017-03-17 08:49 #2 av: Nathly

Okej, tack så mycket för svar :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.