Annonser

Blocket annonser 2017

2017-02-06 00:52 #0 av: zickan

Det förekommer fortfarande ofta att man vill dela blocket annonser. Som tips eller bedjan nån att ta råttorna. Men dessa annonser följer inte rifs annonsregler. Men sedan rifs start har det nästan alltid funnits en blocket tråd där medlemmar kan dela och prata av sig lite. Tänk dock på tonen. Är emot ifokus regler att namnge ett alias verkliga identitet. Är tillåtet att dela länkar. 

Innan ni kastar ur er att buren är liten, inredningen är fel. Tänk först på att Svensk lag inte är speciellt bra och även om man anser en bur är liten, kanske den fortfarande är laglig osv.

Tänk på att folk som köper via zoo oftast får ta personalens råd och litar på vad som säljs på dom. De vet inte bättre än att ha hö, spån, saltsten, hjul. Vilket även inget av det är  olagligt att ha till råttor enligt svensk lag Även om det nu inte är bra överhuvud taget för djuren. Spån dammar och kan ge stora problem, saltsten behöver knappt nått djur ha och kan ge för mycket salt, hjul kröker ryggen och svans i onaturlig ställning som ger fel belastning och skador som kan va bestående livet ut. Hö och ofta halm är inget råttor äter eller behöver. De kan även få skabb/löss via vilda smådjur som rört sig i höet och ligger i väntan på ny värd. 

Tänk på tonen. Va trevlig om ni vill påpeka saker via mail till annonsörerna.Skicka gärna med fakta och lite tips istället. Tyvärr vet inte alla bättre men vi kan hjälpas åt att informera på rätt sätt så de får reda på det. 

Denna tråden är till för att som sagt dela blocket annonser. All annan annonsering om blocket annonser utanför denna tråden kommer raderas. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2017-02-09 01:16 #1 av: Virkan

Tycker inte detta känns så seriöst 😕 http://www.blocket.se/vi/69675408.htm

Anmäl
2017-02-09 01:24 #2 av: zickan

#1 Haha alltså vad tror folk de har egentligen. Exotiska ovanliga färger?
Flertalet roan, hooded, siames, siames roan, lite sämre capped som nästan ser ut att kunan va dålig roan. Vanligaste färger och teckningarna, men tar mer än en seriös uppfödare med mer ovanliga färger, teckningar och bra stamtavla. 
Fläckade hanar 500kr
Fläckade honor 800kr
Siames honor/hanar 500kr
Dumbos honor/hanar 300kr
Övriga honor/ hanar 200kr 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2017-02-09 12:34 #3 av: Chinesecrestedlover

Ts och 2# Ja, herregud, den såg jag också och tänkte...jisses vilken prissättning, en "normal" uppfödare tar ju inte så mycket för sina gullungar. Osar oseriös lång väg, en till som endast vill tjäna pengar och egentligen inte bryr sig om djuren, sorgligt att det finns sådana i hela "sällskapsdjursvärlden". 

När jag tog en kull kaninungar för 100 år sedan (år 2000) så fick jag massor med extremt oseriösa som ringde och ville ha kaniner.  Jag behöll mina älsklingar länge kan jag säga och dessutom stannade 4 av 7 ungar kvar hela livet Skämtar Tyvärr visade sig att en av de som köpt...inte varit så serös som jag trodde i efterhand och den andra (som köpte 2) inte kunde ha kvar dom efter ett tag (inte så seriös den heller tyvärr). Jag kunde då ej ta tillbaka dessa tyvärr (föräldrarna tyckte att det räckte med...ehm...9 eller 11 kaniner eller vad det var och en massa annat smått) och sedan vet jag inte var de hamnade tillslut... så det har inte blivit fler ungar uppfödda av mig sedan dess, för många kaniner som hamnar hos oseriösa och för mycket oro för mig... 

Sorry för utsvävning... men ser så mycket annonser med råttor i hamsterburar, ensamma och på kutterspån m.m. att jag mår illa... vill hjälpa alla men det går ju inte tyvärr, hoppas dock kunna hjälpa några när det klaffar för mig och allt är klart för råttor i mitt liv igen. 

Anmäl
2017-02-09 13:43 #4 av: Chinesecrestedlover

Ups! Menade såklart #1 och #2 Skrattar

Anmäl
2017-02-13 15:21 #5 av: Virkan

#2 #3 ja helt sjuk prissättning hahah ska man skratta eller gråta...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.