Hälsa, skötsel och beteende

antibiotika mot urinvägsinfektion

2017-02-02 13:42 #0 av: sallisen

hej jag märkte i förrgår att ena råttan pep konstigt när man tog honom på magen sen mot kvällen så blev han värre och vär väldigt trött igår så böjade han kissa rött kiss och då åkte jag till veterinären med honom och hon kände på honom och kollade med ultraljud och han hade mycket blod i urinblåsan så hon tror att han har en urinvägsinfektion och han fick antibiotika och smärtstillande och vätska under huden ungefär halv 8 igår kväll vi åkte hem med honom och han var väldigt trött och sov mycket men han drack lite vatten och åt lite frukt imårse fick han antibiotika igen men det verkar inte hjälpa ungefär hur länge brukar det ta innan det börjar hjälpa? för han ser ut att ha ont och när han har ont så vill han inte gärna äta eller dricka😖hon sa att om han inte är bättre imårgon (fredag ) så ska vi komma tillbaka och fundera hur vi ska göra med honom😖😥

Anmäl
2017-02-02 13:45 #1 av: sallisen

vill bara tillägga att hans kiss är inte lika rött längre och det luktar mera kiss nu en vad det gjorde igår

Anmäl
2017-02-02 13:52 #2 av: Tjeja

Men då har det ju börjat vända i alla fall om infektionslukten börjat avta. Man brukar generellt säga att det tar ca 2 dygn med antibiotika så ska man märka skillnad att det börjat vända.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.