Hälsa, skötsel och beteende

Rött urin, sedan tumör - samband?

2016-12-16 13:58 #0 av: axa

Tyvärr har en utav mina äldre damer fått en tumör. Kort tid innan tumören blev synlig hade hon rött urin. Tumören sitter väldigt nära 'snippan', kan dessa tros ha ett samband till varandra? Vet att orsakerna kan vara otroligt många, men kan det möjligen finnas ett samband? Varken hon eller syster har aldrig varit sjuka eller i annorlunda tillstånd förut. Allmäntillståndet är ej påverkat, lite slöare än tidigare men hon är ju äldre också. Stor aptit, som vanligt, kommer så fort man kallar eller de hör prassel. 

Anmäl
2016-12-17 17:10 #1 av: zickan

Det kan va en påverkande faktor och det kan va olika. 
Tumören kan trycka på och skapa problem. Tumören kan även va en abecess som läcker lite blod/var. Det kan va urinvägsinfektion.

Bästa är nog att du kollar upp hos en veterinär oavsett vad det kan va. Är det urinvägsinfektion eller liknande så kommer hon behöva vård för det, eller om det är abecess. Är det att tumören ligger och skapar problem. Så kanske problemet inte går att lösa och humanast är att hon får somna in. 
Tyvärr en sak som är svårt att ana vad det skulle vara. Bästa är att rådfråga veterinären. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.