Hälsa, skötsel och beteende

Slö flicka på 1år

2016-12-09 10:57 #0 av: Regiina-c

Hej! (Ursäktar för kladdigt inlägg)

Min lilla tjej har de senaste tre dygnen varit slö, blivit smalare och äter dåligare. Hon orkar dock klättra upp till sovplatser.
När hon väl har ätit har det tagit lång tid för henne att få i sig något. När hon fått barnmat så reser hon inte huvudet utan hela hakan är i maten och hon mumsar på.
Hon fick kex förut, men hon håller inte i det utan det ligger på marken så hon rispar i det.

Hon är ett år. Detta beteende har jag märkt av hos gamla råttor mot slutet.

Är det vetrinär som gäller eller någon som har ev något knep? 😔

Anmäl
2016-12-09 11:04 #1 av: Stallmima

Hon har nog ont någonstans eller är sjuk på något vis, ring gärna en smådjursveterinär och rådfråga. det är inte bra om din lilla tjej lider och har ont.....

Anmäl
2016-12-09 11:14 #2 av: Regiina-c

#1 jo jag känner att det lutar åt det hållet
. Speciell nu innan helgen också.

Anmäl
2016-12-09 17:04 #3 av: zickan

Troligen har hon åkt på nån bakterie eller virus om det inte är nått annat som spelar in. 
Kanske har nått som drar ner kroppen. En förkylning som inte visar sig med nysning/rossel. Bör nog kolla med veterinären. Det kan gå fort neråt när de börjar bli dåliga. Behöver troligen en medicinering. Kan testa ge henne nått lite mer energi rikt. typ lite grön med honung/dextrosol om du har hemma. 
Kroppen får kämpa rätt mycket att ta hand om ev sjukdimar/skador och kan ha svårt att helt orka med. Liten socker boost kan stötta kroppens ork. Viktigaste är att hålla koll på hennes temperatur. Ofta de tyvärr inte hinner hålla upp värmen och det i sig kan va farligt. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2016-12-10 03:03 #4 av: Regiina-c

Nu har vi varit till veterinären och de hitta inget "fel". Hjärta och lungor låter som de ska. Fick med medicin hem, är hon inte bättre efter helgen så får vi åka tillbaka. Kan bara hoppas på det bästa!

Anmäl
2016-12-10 08:23 #5 av: Stallmima

#4 Vad bra du kom iväg till vetten, krya på sig din lilla vän  Hjärta

Anmäl
2016-12-13 08:14 #6 av: Regiina-c

Hon har tyvärr blivit sämre :( idag ska hon och systern få somna in tillsammans :( fick förslaget om fortsatt utredning men det känns fel att hon ska få lida en längre tid eftersom hon mått dåligt såpass länge :(

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.