2012-08-15 23:11 #0 av: zickan

Råttor-ifokus medlem dyoxide i närbild.

1. Hur länge har du haft råttor? I ca 2 år och 4 månader.

2. Hur väcktes ditt råttintresse? När jag var ca 12 år följde jag med en kompis hem till en tjej som hade råttor. Fick hålla i dom, klappa dom och mata dom med lite chips. Tyckte dom var urhäftiga och alldeles underbara! Då visste jag att jag väldigt gärna ville ha råttor någon gång.

3. Hur många råttor har du/har du haft? Har haft totalt 10 råttor, 15 om man räknar med dom fem pojkarna jag passade i två veckor åt Aztrya. Dom kändes som mina ett tag och saknar dom massor Kyss

4. Hur många råttor har du nu? Just nu har vi 9 råttor, men får ev. ett tillskott på två små russian blues snart!


5. Vad är viktigt att informera nyblivna råttägare om? Köp en tillräckligt stor bur, skaffa inte råttor om du inte är 100% säker på att du vill ha dom och köp hos en seriös uppfödare!

6. Föder du upp råttor/tar kull då och då? Inte än, men ska börja inom ett år med att föda upp tillsammans med min mamma.

7. Favoritvariant? Måste vara Siamese, tror jag. Dom är så himla fina! Har just nu tre siameser hemma, Hallonpaj som är en omplaceringshona jag hittade här på Råttor iFokus, Vladimir (Katoz Winter) och Valentino (AC/DC) från Katoz systers kull. Dom är jättehärliga!


8. Nämn några fina namn på råttor. Tycker ju att dom namnen jag har på mina är fina, men tycker också att namn som t ex Liten, Tiny, Monster, Totoro, Lucifer och såna lite mer "annorlunda" namn är jättefina! Träffade på en här på Råttor iFokus som har en råtta som heter Mus. Snacka om intressant namn.

9. Favorit råttan 4ever och varför? Måste vara antingen Monster eller Doris. Monster är en jättehärlig liten tjockis som är jättesocial och jättemysig. Doris var min första råtta, en liten och nätt odd-eye flicka som jag blev väldigt fäst vid snabbt. Tyvärr fick vi ta bort henne för ungefär en månad sen.

10. Roligaste råttminnet? Har många! Mängder av historier om Monster som försöker få till sig en smakbit av maten eller godiset... Den gången jag och min bror var ensamma hemma hörde vi något konstigt från kontoret, där flickornas bur stog innan. Jag går in och ser att burdörren står på vid gavel och att endast Doris av dom fem flickorna är kvar inne. Ropar på min bror som får hjälpa mig att fånga dom... Monster, som älskar att bli buren och att busa runt med människor, kommer direkt krypandes och vill gosa. Russin, Monsters syster, springer runt på burtaket. Estrella springer runt som en galning i bokhyllan bakom och vill inte in i buren igen! När vi väl fått in dom tre inser vi att Elsa fortfarande är ute. Elsa som tyvärr är rätt skygg av sig tog det lång tid att få in. Låter inte direkt som ett "roligt råttminne", men det var lite av ett äventyr att få in alla dessa rastlösa råttor igen!

11. Ställer du ut/tävlar agility? Tyvärr inte, vill verkligen börja ställa ut någon gång och ska nog åka och kolla på några utställningar snart för att titta på alla fina råttor och se hur det går till. Agility verkar också kul men har nog ingen råtta som passar så bra till det (just nu).

12. Vad hette första råttorna? Doris och Elsa.

13. Det bästa med råttägandet? Alla dessa mysiga stunder tillsammans med råttorna. Och alla råttpussar! Och självklart att se på alla klumpiga saker dom gör, hehehe...

14. Vad har du mer för djur? Åtta katter, för många höns för att räknas, och tre hästar som är på foder. Dock är hästarna och hönsen mammas, men dom får väl räknas med ändå! Katterna som är mina heter Mollie och Yasmine.


15. Andra intressen än råttor?
Älskar att sy, rita och vara kreativ. Gillar även att bygga. Sitter också mycket vid datorn, spelar onlinespel och pratar med kompisar!

16. Jobb/skola/annan sysselsättning? Ska börja andra året på gymnasiet nu på tisdag. Går Speldesign på LBS i Kristianstad, men drömmer om att en dag utbilda mig till barnpsykolog.

17. Finns det några mål med råtteriet... isf vad? Ska börja föda upp inom ett år tillsammans med min mamma. Är väl mest det, men också att kanske ställa ut lite!

18. Har du eget rum till dina råttor? Mja... Rummet dom alla bor i nu kallades tidigare "vardagsrummet", men här vistas ju katterna och vi människor också. När vi väl flyttat kommer jag inreda mitt sovrum rått-vänligt så dom kan få springa runt hur mycket dom vill i hela rummet. Är ju lite svårt nu då vi har massa möbler dom kan komma under och massa sladdar som är mycket svåra att flytta på... Och alla dessa katter.

19. Vad har du för bur/ burar? Just nu bor flockarna i varsin Furet Tower, en till pojkarna och en till flickorna.

20. Förklara ditt nick, varför du valt just detta. Tycker det är fint, och rätt ovanligt. Kommer inte ihåg vart jag fått det från i början, men minns att jag hade en gubbe på WoW som hette så innan. Det är mitt vanliga nick, är det upptaget på något vänster brukar det bli Awzmland, eftersom det är det jag heter på Minecraft. 

21. Finns det något du skulle vilja berätta om dig själv? Jadu... Är en mycket social person, älskar att vara kreativ. Sy, rita, bygga, you name it. Spelar mycket spel, t ex World of Warcraft, League of Legends, Diablo och liknande. Är intresserad av datorer och älskar att möta nya personer. Kan vara rätt impulsiv och random, och har mina egna åsikter om precis allting känns det som. Är annorlunda helt enkelt! Har rosa hår och lite egen klädstil, älskar t ex tutu-kjolar, spets, rosetter och regnbågsfärgat!