Medlem i närbild

Medlem i närbild: Fridborg

2011-09-25 01:33 #0 av: zickan

Råttor-ifokus medlem Fridborg i närbild.

1. Hur länge har du haft råttor?
Jag hade Error för ett par år sen i ca 1,5 år (tyvärr ensamråtta, men man e klokare nu) och för drygt 1,5 år sen (mars 2010) skaffade vi våra tanter.

2. Hur väcktes ditt råttintresse?
Har alltid tyckt om gnagare men det var från början totalt impulsivt att skaffa Error då vi fick in en gigantisk fågelvoljär på second handaffären jag jobbade på då. YES tänkte jag, jag kan skaffa tamråttor! (Hade inte haft råd innan just pga av buren, hade tänkt på det ett tag). Blev helt kär i Error, men kunde inte skaffa fler pga boende fram tills nu. (Tanterna har hela tiden bott hos Husse).

3. Hur många råttor har du/har du haft?
Error och nu delar jag vårdnaden på 3 honor och har 3 hanar själv :)

4. Hur många råttor har du nu?
Ja, 3 pojkar (+ 3 honor)


5. Vad är viktigt att informera nyblivna råttägare om?
Att saker alltid blir dyrare än vad man tänkt sig om man verkligen bryr sig om dom. Att inte vara snål med mat och som nästan alla skriver här att inte ge dom spån. Sedan att man verkligen måste ha tid för dom och ha ett intresse för deras uppfostran och livskvalitet.

6. Föder du upp råttor/tar kull då och då?
Har fnulat lite på det för framtiden när jag har plats och pengar och avelsdjur. Som det ser ut nu har jag ingen råtta passande för avel.

7. Favoritvariant?
Jag är kär i siameser/himis med svarta ögon men tycker att rex är underbart att gulla med!

8. Nämn några fina namn på råttor.
Fina vet jag inte, men jag tycker om unika namn. Jag är nöjd med mitt namnval Q till en av pojkarna och är Star Trek-galning så det brukar bli de namn jag tycker e finast från alla serier :) (En av honorna heter tex Seska).

9. Favorit råttan 4ever och varför?
Error, helt klart! Han var en agouti rex och hans rex var inte krusig utan fullkomligt korkskruvslockig. Han följde mig vart jag än gick och var genomsnäll trots att han var en zooråtta. Han älskade att bli pussad på magen och stod ut med mina tonårshormoner när jag grät in dom i hans päls <3

10. Roligaste råttminnet?
När vi tog hem Emma och skulle ha introducering och hon gjorde ett ninjaskutt över halva rummet till damerna, visste inte att råttor kunde hoppa så långt!

11. Ställer du ut/tävlar agility?
Nej, men jag skulle vilja börja ställa ut.

12. Vad hette första råttorna?
Error och ja, Tesla och Seska

13. Det bästa med råttägandet?
Att man blir varm i hjärtat när man ser dom och får en uppskattande puss på munnen, att man aldrig är ensam och att varje krona man lägger ner är värt det!

14. Vad har du mer för djur?
Inga och har inte plats för fler :)

15. Andra intressen än råttor?
Tatuera, uteliv, inreda, Star Trek, dokumentärer och betapet.

16. Jobb/skola/annan sysselsättning? Sjukskriven


17. Finns det några mål med råtteriet... isf vad?
Att lära mig mer om dom, att skaffa fler och annat relaterat :)

18. Har du eget rum till dina råttor? Bor i etta så det blir lite svårt :P Men hos Husse bor de i vardagsrummet men får springa i både kök och sovrum och leka :) Mina pojkar kommer ha hela lägenheten och på sommaren en stor uteplats med klätterträd :)

19. Vad har du för bur/ burar?

GD Rival, en svart bur med våningar för våra tre damer och en mindre bur som e sammankopplad med den svarta som fungerar som sjukbur när den behövs.

20. Förklara ditt nick, varför du valt just detta.
Blev facereapad till Fridbert (eftersom jag egentligen heter Frida) men gjorde om det till Fridborg då jag älskar rasen Borg i Star Trek :P

21. Finns det något du skulle vilja berätta om dig själv?
Kan kanske uppfattas som konstig eftersom jag har Aspergers, har lite svårt att komma in på livet på folk. Kan verka kall och okänslig men har ett ganska starkt känsloliv. Försöker se saker objektivt och kan då i vissa personers ögon verka ganska kall och hjärtlös, men jag är motsatsen!

 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2011-09-25 22:04 #1 av: Guldheden

21, fint

Anmäl
2011-09-26 00:16 #2 av: Zolah

vi hopar oss här antar jag :3

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.