Medlem i närbild

Medlem i närbild: Fawo

2011-07-24 18:56 #0 av: zickan

Råttor-ifokus medlem Fawo i närbild.

1. hur länge har du haft råttor

Jag har haft råttor hemma sedan början av hösten 2010, dvs inte ens ett år! Men det känns som att jag har haft råttor i hela mitt liv.

2. Hur väcktes ditt råttintresse

Jag går på ett djurgymnasium och där har vi ett djurrum. I djurrummet har vi alla möjliga sorters djur man kan ha hemma. Mitt råttintresse väcktes till liv där då jag blev helt kär i råttorna på skolan. Inte så mycket senare hade jag byggt en egen stor bur hemma på 2x2x1 meter. Dock så hade jag inte den tillräckliga kunskapen för att veta att jag måste lacka den lager på lager. Så nerkissad och äcklig blev den nästan direkt.

* Hur många råttor har du/har du haft?
I dagens läge har jag sammanlagt haft 12 råttor. Levande och bortgångna inräknade.

 

* Hur många råttor har du nu

Just nu har jag 8 råttor. Innan Augusti så har jag fått hem 2 till.

 

* Vad är viktigt att informera nyblivna råttägare om

Det är viktigt att veta vad en råtta ska ha för att må bra. Jag tycker foder och buren är det viktigaste. Får de rätt mat och rätt inredning så mår råttorna bra. T.ex man ska kunna välja rätt bottenmaterial för råttans skull. Spån = ej bra för råttans hälsa. Dock så är det också bra att man har lite kunskap vad gäller vanliga/mindre vanliga sjukdomar, så man vet när man ska ta dem till veterinären.

Inredningen i buren är mycket viktig enligt mig. Råttor kan bo i en stor bur utan inredning och ha lika tråkigt som i en mindre bur utan inredning. En berikad bur är det bästa och att få vara utanför buren på äventyr är ett riktigt +.

 

* Föder du upp råttor/tar kull då och då

Nej jag föder inte upp råttor. Men det är ett stort intresse så det är inte helt omöjligt att det kan tänkas bli något i framtiden då ekonomin håller. Jag har läst på, men man kan inte lära sig allt genom att läsa. Upplevelsen lär ut mest, så jag kommer aldrig att vara fullärd förns jag väl kommer igång. Om det ens är möjligt att bli fullärd? Man lär sig nya saker hela tiden.

* Favoritvariant

Jag är väldigt svag för dumboråttor. Och vad jag gillar för teckningar på råttor kan variera. Just nu är jag lite svag för hooded råttor.

* Nämn några fina namn på råttor

Lynx, Leona, Kira, olika Japanska namn. Gillar min ena råttas namn, Nojiko, från One Piece kullen ^^ Sedan är ju Otto ett favoritnamn xD

* Favorit råttan 4ever och varför

Min första "Favorit" var Kira, en Himalayan. Hon var väldigt tjock o söt, hehe..
Men usch det känns så elakt med favoriter då alla är ”mina bebisar”… Men min nuvarande "favorit" är Aye-Aye. Hon är min klumpigaste råtta och hon har en sådan skön personlighet. Hon är väldigt stor för sin ålder, men hon är absolut inte tjock, bara ”välmusklad” ;) Hon kan inte bedöma avstånd. När hon väl bestämt sig för att hoppa någonstans, t.ex mellan soffan och soffbordet, så kommer hon bara halvvägs...

* Roligaste råttminnet

Hmm. Jag tror inte jag har skrattat så mycket som jag gjorde när Nojiko gick runt och puttade bort alla från hennes sovplats. Där skulle hon vara ensam minsann.

* Ställer du ut/tävlar agility

Nej det är inte aktuellt för mig just nu. Dock så har Aye-Aye ställts ut av sin uppfödare.

* Vad hette första råttorna'

Kira, Vera, Mindy, Molly

* Det bästa med råttägandet

Bara känslan att vara med råttorna. De är så härligt att de har egna personligheter och att man får ta del i att se deras uppväxt.

 

* Vad har du mer för djur

 

Hamster o en hund som bara vill äta upp råttorna... Dock så bor han inte i samma hus som råttorna längre.

 

* Andra intressen än råttor

 

Dans & Bowling. Sedan smyckestillverkning av pärlor lite vid sidan av.

 

* Jobb/skola/annan sysselsättning

 

Jag går på ett djurgymnasium inriktning Djurpark.

 

* Finns det några mål med råtteriet... isf vad

 

Jag har sett så många som väljer att hellre köpa råttor från djuraffärer än från seriösa uppfödare. Det är för att det finns brist på information angående våra tamråttor. Jag skulle gärna vilja ta del av att bli en uppfödare och sprida informationen om tamråttor. Desto fler som köper från djuraffärer, desto mer stödjs grossistaveln som inte alls bryr sig om individernas hälsa. Jag tror att ju mer seriösa uppfödare det finns, desto friskare blir råttstammen.

Så därför kommer jag att vilja ta del att föda upp i framtiden. Men det dröjer väl ett tag tills det är möjligt :)

* har du eget rum till dina råttor?

 

Njae lite svårt när man bor i en 1 ½:a. Honorna bor i vardagsrummet och hanarna i sovrummet. De tar upp hela min garderob med sin Furret Tower...

 

* Vad har du för burar

Furret Tower, Royal Suite 95 Double och sedan en hemmagjord bur som består av en större råttbur som botten, och sedan en fågelbur överst. Har också lite mindre burar gjorda för att vara sjukburar t.ex.

* Förlklara ditt nick, varför du valt just detta

 

Fawo är mitt smeknamn och tycker det är ett väldigt bra och simpelt namn att komma ihåg :-)
Jag heter Fanny irl.

 

* Finns det något du skulle vilja berätta om dig själv

Är en människa som älskar naturen. Upplevelser är det bästa. Fiska, vandra, klättra, plocka bär o allt möjligt. Natur o djurlivet är det bästa.

// Fawo (;

Medarbetare på DjurparkerLantdjur iFokus

 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2011-07-28 18:13 #1 av: zickan

Min dator dummar. Får inte till texten så bra. Blir lite mellan rum.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2011-07-28 19:45 #2 av: [Ratass]

Sånt här är så skoj :D skulle vara en samlingstråd med alla de mest aktiva medlemmarna sen :) som länkar till sådana här. Hoppas ni medarbetare gör en också snart ;P

Anmäl
2011-07-28 19:58 #3 av: zickan

Alla ligger ju under artikel kategorin medlem ifokus ;-)

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2011-07-28 20:02 #4 av: [Ratass]

vart då? O.o

Anmäl
2011-07-28 20:08 #5 av: zickan

Klicka på artiklar(svarta knappen) på samma rad som inlägg, om sajten, medlemmar, länkar. Då kommer du till alla artiklar som finns på sajten. Och nya forum kategorier ;-). Klickar du åter igen på inlägg så kommer du tillbaka till dessa diskussions sidor.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2011-07-28 20:09 #6 av: Forgetful

Jaha jag har letat efter alla xD nu kan jag läsa dem :P skickar man in sina svar till zickan? ^^

Anmäl
2011-07-28 20:17 #7 av: [Ratass]

ahaaaaa! smart XD konstigt att jag inte lagt m'rkte till det , bara då ja ska in på medlemamr :P

Anmäl
2011-07-28 20:29 #8 av: provson

Hej Zickan!

Sune mår finfint! Han har växt och är väldigt busig.

Men. Det har gått ungefär två månader sen jag köpte buren av dig men jag har inte fått skruvarna till hyllplanen än. Hur går det för dig? Om du inte vill eller kan skicka dom skulle jag vilja ha pengar tillbaka.

Kram Tove

Anmäl
2011-07-28 20:29 #9 av: zickan

Yes vill man vara med så kan man fylla i blanktetten ovan och skicka till mig. Dock så kommer jag inte publicera för många åt gången. Sparar dom i en specifik mapp som endast "personalen" på sajten kan se och publicerar dom för hand.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.